Βρετανία: Χοτ ντογκ με ή χωρίς μαχαιροπίρουνο

Βρετανία: Χοτ ντογκ με ή χωρίς μαχαιροπίρουνο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Θυμηδία έχει προξενήσει στον βρετανικό Τύπο η προσπάθεια του Βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον να φάει χοτ ντογκ με μαχαιροπίρουνα. Ο ελιτισμός του Κάμερον δεν είναι μόνο στυλιστικός, όπως προσπάθησε να δείξει ο αντίπαλός του, Εντ Μίλιμπαντ, επιτιθέμενος στο κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού για την υποστήριξή του προς τη φορολογική ασυλία ξένων με μεγάλες περιουσίες.

Ο Μίλιμπαντ ισχυρίστηκε ότι οι Εργατικοί θα καταργήσουν το ευνοϊκό καθεστώς non-dom για ανθρώπους που διαμένουν παραπάνω από 2 – 3 χρόνια στη Βρετανία. «Οι Συντηρητικοί νομίζουν ότι αν φροντίσεις αυτούς που είναι στην κορυφή, βοηθάς όλους τους άλλους. Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Πρέπει να βάλεις πρώτα τους εργαζομένους», είπε ο Μίλιμπαντ. «Θέλουν να διατηρήσουν τον κανόνα non-dom, που προβλέπει δύο μέτρα και σταθμά, αλλά εμείς θα τον καταργήσουμε».

Ο Μίλιμπαντ έλαβε χθες υποστήριξη από τη Σκωτία, όχι με τη μορφή ψήφων αλλά με τη μορφή υπόσχεσης για μετεκλογική συνεργασία. Η επικεφαλής του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος, (SNP) Νίκολα Στάρτζον, υπογράμμισε πως προκειμένου να φύγει ο Κάμερον από την εξουσία, το κόμμα της είναι πρόθυμο να στηρίξει κυβέρνηση μειοψηφίας των Εργατικών. Η δήλωση αυτή «χρυσώνει το χάπι» για τους Εργατικούς, οι οποίοι αναμένεται να υποστούν σημαντικές απώλειες προς όφελος του SNP στη Σκωτία.

«Είναι άλλο το ποιος είναι πιθανότερο να κερδίσει τις εκλογές και άλλο το ποιος θα βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να σχηματίσει κυβέρνηση», επισήμανε το στέλεχος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Opinium, Ανταμ Ντράμοντ. «Νομίζω ότι ο Κάμερον έχει καλύτερες προοπτικές εκλογικής νίκης, αλλά ο Μίλιμπαντ έχει περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσει κυβέρνηση, για τον απλό λόγο ότι οι Εργατικοί έχουν περισσότερους πιθανούς συμμάχους».

Ενα μήνα πριν από την αναμέτρηση της 7ης Μαΐου, ο Κάμερον συνεχίζει να θεωρείται ικανότερος διαχειριστής της οικονομίας και καταλληλότερος ως πρωθυπουργός. Η δημοτικότητα του Κάμερον δεν επηρεάζεται από το γεγονός ότι μιλάει με την προφορά των ανώτερων τάξεων ή ότι φοίτησε στο Ιτον, όπως και οι πρίγκιπες – θα επηρεαστεί άραγε από τη δυσκολία του να απολαύσει ένα χοτ ντογκ ως απλός άνθρωπος;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή