Μιλάνο: Τέσσερις νεκροί από επίθεση κατηγορουμένου

Μιλάνο: Τέσσερις νεκροί από επίθεση κατηγορουμένου

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΛΑΝΟ.  Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης κατηγορουμένου σε υπόθεση χρεοκοπίας μέσα σε δικαστικό μέγαρο του Μιλάνου, καθώς ο δράστης κατεβλήθη από αμόκ, πυροβόλησε και σκότωσε τον δικαστή, τον συνήγορό του κι ένα συγκατηγορούμενό του. Ενας ακόμη άνθρωπος υπέστη καρδιακή προσβολή κι εξέπνευσε στο σημείο της επίθεσης. Λίγο αργότερα, ο Κλαούντι Τζιαρντιέλο συνελήφθη σε προάστιο της πόλης, αφού κατάφερε να διαφύγει με μηχανή.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, δήλωσε ότι ο φερόμενος ως θύτης κρατείται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Μιλάνου. Οι ριπές του όπλου προκάλεσαν πανικό μέσα στο κτίριο του δικαστηρίου το πρωί της Πέμπτης και εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους για να γλιτώσουν, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον ένοπλο. «Ξαφνικά ακούσαμε τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς», εξήγησε στο γαλλικό πρακτορείο ο Μαρτσέλο Ιλία, δικηγόρος. «Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι συνέβαινε. Η αίθουσα, στην οποία βρισκόμασταν, κατακλύστηκε από αστυνομικούς που μας είπαν να μην εγκαταλείψουμε το δωμάτιο και μας έκλεισαν μέσα», πρόσθεσε. «Επειτα από κάποια λεπτά βγήκαμε. Μας εξήγησαν ότι ένας άνδρας με κοστούμι και γραβάτα οπλοφορεί και βρίσκεται ελεύθερος στο δικαστήριο».

Το συμβάν

Ο εφέτης Τζιοβάνι Κάντσιο διηγήθηκε στο πρακτορείο Ansa τι συνέβη, ότι δηλαδή ο δράστης άνοιξε πυρ στην είσοδο του δικαστηρίου και ακολούθως μετακινήθηκε σε άλλο σημείο του κτιρίου.

Επικαλούμενη αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες, η εφημερίδα La Repubblica έγραψε ότι ο ένοπλος ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση χρεοκοπίας, όταν ξέσπασε κάποια διένεξη στον τρίτο όροφο του μεγάρου. Τότε τράβηξε το όπλο και πυροβόλησε τον δικηγόρο καθώς κι έναν άλλο άνδρα. Ο δικηγόρος δέχθηκε τη σφαίρα στο στήθος και πέθανε λίγο αργότερα, ενώ το δεύτερο θύμα υπέκυψε στα τραύματά του, αφότου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο. Ακολούθως, ο δράστης κατευθύνθηκε στο γραφείο του δικαστή και άνοιξε πυρ εναντίον του.

Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο του Μιλάνου και απέχει λίγα μέτρα από τον εμβληματικό καθεδρικό ναό της πόλης. Ο τέταρτος άνθρωπος βρέθηκε νεκρός μέσα στο κτίριο, αφού υπέστη καρδιακή προσβολή, πιθανότατα εξαιτίας του πανικού του από το επεισόδιο.

Σύλληψη

Επί μία και πλέον ώρα ο δράστης κρυβόταν μέσα στο κτίριο, αλλά σύντομα κατάφερε να διαφύγει χάρη σε μια μηχανή. Συνελήφθη από αστυνομικούς στο Βιμερκάτε, 25 χλμ. βορειοανατολικά του κεντρικού Μιλάνου.

Μέχρι αργά χθες βράδυ δεν είχε αποσαφηνιστεί πώς ο δράστης εισήλθε οπλισμένος στο δικαστικό μέγαρο, αφού οι επισκέπτες περνούν από ανιχνευτή μετάλλων.

Ωστόσο, δικηγόροι και εργαζόμενοι στο δικαστήριο συχνά εισέρχονται χωρίς να περάσουν από το μηχάνημα. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε άλλωστε ότι ένας από τους ανιχνευτές μετάλλων είχε χαλάσει το πρωί της Τετάρτης. «Είναι ενοχλητικό ότι οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει στο δικαστικό μέγαρο οπλισμένος», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφέρειας της Λομβαρδίας, Ρομπέρτο Μαρόνι. «Το γεγονός πως δεν επρόκειτο για κάποια οργάνωση που είχε νωρίτερα ερευνήσει το μέρος, το καθιστά ακόμη πιο ενοχλητικό», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή