Υπέρ των κυρώσεων της Δύσης στη Μόσχα ο Ισπανός ΥΠΕΞ

Υπέρ των κυρώσεων της Δύσης στη Μόσχα ο Ισπανός ΥΠΕΞ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργάλιο υπερασπίστηκε την Πέμπτη τις κυρώσεις ποτυ έχει επιβάλλει η Δύση εναντίον της Ρωσίας για τον ρόλο της στην Ουκρανική κρίση.

Κατά την επίσκεψή του στην Μόσχα, την Τετάρτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε έπειτα από συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι το καθεστώς των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Ρωσίας δεν είναι παραγωγικό, λέγοντας: «Δεν πιστεύω όμως ότι ο φαύλος κύκλος κυρώσεων κατά της Ρωσίας βοηθάει να προσεγγίσουμε μια λύση, επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου».

«Δεν μπορώ να συμμεριστώ την άποψη του Έλληνα πρωθυπουργού», δήλωσε από την πλευρά του ο Γκαρθία-Μαργάλιο κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι από τη Βαρκελόνη.

«Το βασικό ζήτημα των κυρώσεων είναι (να αναγκαστεί) η Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου σημαίνει σεβασμός στις συνθήκες του Μινσκ, τερματισμός των επεμβάσεων προς βοήθεια των αυτονομιστών που βρίσκονται στο Ντονμπάς και επιστροφή της χερσονήσου της Κριμαίας» στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο Γκαρθία-Μαργάλιο.

«Μόλις αποκατασταθεί το διεθνές δίκαιο, θα έρθει ο καιρός να αναζητήσουμε τους τρόπους ώστε να τερματιστεί αυτό το καθεστώς της αδήλωτης έντασης μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ καθώς και μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι για τον ίδιο «αυτό είναι το ιδανικό σενάριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή