Νεκρός καθηγητής από όπλο 13χρονου στην Ισπανία

Νεκρός καθηγητής από όπλο 13χρονου στην Ισπανία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ. Τον καθηγητή του σκότωσε χθες στη Βαρκελώνη 13χρονος μαθητής, ο οποίος τραυμάτισε την ίδια ώρα και ακόμη τέσσερα άτομα, χρησιμοποιώντας βαλλίστρα και μαχαίρι.

Ο 13χρονος, την ταυτότητα του οποίου δεν αποκάλυψαν οι Αρχές, κρατείται από χθες το πρωί, λίγη ώρα μετά το περιστατικό. Ο μαθητής σκότωσε έναν καθηγητή, τραυμάτισε άλλους δύο και ακόμη δύο συμμαθητές σε γυμνάσιο εργατικής συνοικίας της Βαρκελώνης. Τα κρούσματα ένοπλης βίας σε σχολεία της Ισπανίας είναι ιδιαίτερα σπάνια.

«Τα μαθήματα είχαν μόλις αρχίσει, όταν ξαφνικά ακούσαμε κραυγές. Κλειδωθήκαμε στο εσωτερικό των αιθουσών, σε μια προσπάθεια να προστατευθούμε, καθώς όλοι έχουμε ακούσει για τέτοιες περιπτώσεις στις ΗΠΑ», περιέγραψε χθες η μαθήτρια Τζέμα Χάρκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις εκπροσώπου της αστυνομίας, ο καθηγητής σκοτώθηκε από «όπλο με λεπίδα», χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το είδος αυτό του όπλου. Αργότερα, όμως, τα δελτία ειδήσεων αποκάλυψαν ότι ο δράστης της επίθεσης έφερε βαλλίστρα και μαχαίρι, όταν εισέβαλε στο σχολικό συγκρότημα.

Αλλη μαθήτρια του γυμνασίου, η Πάουλα Αμαγιουέλας, είπε μιλώντας σε τηλεοπτικό συνεργείο ότι γνώριζε τον δράστη. «Δεν έμοιαζε να έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Ηταν μοναχικός τύπος και οι άλλοι μαθητές τον κορόιδευαν», ισχυρίστηκε.

Ο νεκρός καθηγητής ήταν αναπληρωτής και είχε αναλάβει την αντικατάσταση ασθενούς συναδέλφου του εδώ και μία εβδομάδα. Ο ισπανικός νόμος δεν προβλέπει ότι τα παιδιά κάτω των 14 ετών μπορούν να εγκλεισθούν παρά μόνο σε ψυχιατρείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή