Δώρα γονέων εισάγουν τέκνα στο Χάρβαρντ

Δώρα γονέων εισάγουν τέκνα στο Χάρβαρντ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κλειδιά που μπορούν να σας ξεκλειδώσουν τις θύρες του Χάρβαρντ αποκαλύπτει ο επικεφαλής του τμήματος αιτήσεων του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Ενα από τα εφόδια που σίγουρα θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε μία θέση στα φοιτητικά έδρανα του πανεπιστημίου είναι να είστε τέκνο αποφοίτων του ιδίου πανεπιστημίου ή να έχετε εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις.

Ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος των φοιτητικών αιτήσεων τάχθηκε υπέρ αυτής της πρακτικής ακαδημαϊκού νεποτισμού, όπως αναφέρει το μπλογκ της επιθεώρησης London Review of Books, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά των αποφοίτων έχουν ένα ιδιαίτερο είδος αφοσίωσης προς το πανεπιστήμιο και συμμετέχουν με ενθουσιασμό στη φοιτητική ζωή, παράγοντες που καθιστούν το Χάρβαρντ έναν πολύ ευτυχισμένο τόπο. Κι αυτή η αφοσίωση προς την «άλμα μάτερ» μπορεί να εκφραστεί και με υλικούς τρόπους. Οι απόφοιτοι που διατηρούν οικογενειακούς δεσμούς με τα κολέγια επιδεικνύουν εξαιρετική γενναιοδωρία, αλλά σταματούν να παρέχουν «δώρα», αν τα παιδιά τους δεν γίνουν δεκτά στο ίδιο κολέγιο που φοίτησαν και οι γονείς.

Τα ιδιωτικά κολέγια ουδέποτε υποστηρίξαν ότι υπάρχει κάποιο είδος «Σινικού Τείχους» που χωρίζει το γραφείο όπου εξετάζονται οι αιτήσεις από το γραφείο όπου μελετάται η ανάπτυξη του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Και εφόσον ο μαθητής μπορεί να επιβιώσει των μαθησιακών σκοπέλων που θα υψωθούν μπροστά του, γιατί να μη γείρει την πλάστιγγα μια σημαντική χρηματική δωρεά; Αλλωστε, αυτά τα χρήματα συνήθως χρησιμοποιούνται για να ανακαινισθεί η πινακοθήκη του κολεγίου ή να δημιουργηθεί μια νέα έδρα ειδικού ενδιαφέροντος. Η όλη διαδικασία του πώς γίνεται δεκτός ένας φοιτητής, με αντάλλαγμα μια σημαντική χρηματική δωρεά, αποκαλύφθηκε μέσα από τις ηλεκτρονικές επιστολές της Sony, που διέρρευσαν μέσω Wikileaks.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή