Ολο και περισσότεροι Βρετανοί στα συσσίτια

Ολο και περισσότεροι Βρετανοί στα συσσίτια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Βρετανίας βρέθηκαν να εξαρτώνται από συσσίτια για τη διατροφή τους το 2014, αποκάλυψε χθες το μεγαλύτερο δίκτυο αρωγής απόρων της χώρας, The Trussell Trust.

Το πόρισμα της οργάνωσης χρησιμοποίησε το Εργατικό Κόμμα, προκειμένου να ζητήσει από τη Συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των χαμηλόμισθων στη χώρα. Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός πολιτών που καταφεύγουν σε συσσίτια για δωρεάν σίτιση, οι ιδιαίτερα χαμηλοί μισθοί των εργαζομένων σε καθεστώς μερικής απασχόλησης και η αύξηση του κόστους διαβίωσης έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει των εκλογών της 7ης Μαΐου.

«Παρά τα ευπρόσδεκτα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης, η πείνα συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικό αριθμό ανδρών, γυναικών και παιδιών στη σημερινή Βρετανία. Είναι πολύ δύσκολο να καταγράψουμε με ακρίβεια την έκταση του προβλήματος, καθώς τα στοιχεία της Trussell Trust δεν περιλαμβάνουν εκείνα άλλων οργανώσεων αρωγής ή όσων αποφεύγουν, για λόγους αξιοπρέπειας, να αναζητήσουν διατροφική βοήθεια» αναφέρει στην έκθεσή του το δίκτυο Trussell.

Το 2011-12, οι αιτούντες διατροφική βοήθεια σε συσσίτια ήταν 130.000, ενώ ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 913.000 την περίοδο 2013-14.

Σε ανοικτή επιστολή του στον πρωθυπουργό Κάμερον, η σκιώδης υπουργός Εργασίας, Ρέιτσελ Ριβς, χαρακτηρίζει την αύξηση αυτή «σκανδαλιστική» και καλεί τον πρωθυπουργό να λάβει επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή