Τρία εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για το Νεπάλ

Τρία εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για το Νεπάλ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρία εκατομμύρια ευρώ αντιδρά άμεσα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του καταστροφικού σεισμού που συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Νεπάλ και απαριθμεί μέχρι στιγμής πάνω από 2500 θύματα. Οι ανάγκες μετά τον σεισμό των 7.8 Pίχτερ είναι τεράστιες και αυτό που χρειάζεται περισσότερο η χώρα αυτή την στιγμή είναι ομάδες εντοπισμού και διάσωσης, ιατρικές ομάδες, μία σειρά από είδη πρώτης ανάγκης αλλά και τεχνική βοήθεια για τις ανάγκες στις τηλεπικοινωνίες.

Τα τρία εκατομμύρια που θα στείλει σε  βοήθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι επιπλέον από την βοήθεια που στέλνουν ξεχωριστά ορισμένα κράτη μέλη. Μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού προστασίας πολιτών η Ελλάδα μαζί με το Βέλγιο, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Πολωνία και την Σουηδία προσέφεραν αμέσως ομάδες εντόπισης και διάσωσης που τόσο χρειάζονται, συστήματα καθαρισμού του νερού και τεχνική βοήθεια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατίθεται να παράσχει την συγχρηματοδοτήση της μετάβασης της βοήθειας αυτής στο Νεπάλ.

Ο αρμόδιος Επίτροπος για ανθρωπιστικές κρίσεις Χρίστος Στυλιανίδης δήλωσε ότι «έχω κινητοποιήσει όλα τα μέσα μας για αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει τους επιζώντες και τις αρχές στον απόηχο αυτής της τραγωδίας» και κάλεσε όλα τα κράτη μέλη να συμμετάσχουν στην συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή