Αγορές δολαρίων από τις Αρχές της Αργεντινής

Αγορές δολαρίων από τις Αρχές της Αργεντινής

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 33,2 δισ. δολάρια ανήλθαν στις αρχές της εβδομάδας τα συναλλαγματικά αποθέματα της Αργεντινής, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2013, χάρη στην αγορά 630 εκατ. δολ. από την τοπική αγορά που πραγματοποίησε η κεντρική τράπεζα. Η συγκεκριμένη αγορά δολαρίων είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η κεντρική τράπεζα στην προσπάθειά της να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα ώστε να αποτρέψει μια νέα κρίση ισοζυγίου πληρωμών. Περίπου 500 εκατ. δολ. προήλθαν από την έξοδο της Αργεντινής στην αγορά ομολόγων την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά τη χρεοκοπία του 2002, απ’ όπου άντλησε 1,5 δισ. δολάρια.

Πριν από τρία χρόνια η κυβέρνησης της κ. Κριστίνα Φερνάντες-Κίρχνερ επέβαλε περιορισμούς στην κίνηση συναλλάγματος, στην προσπάθειά της να περιορίσει τις εκροές σκληρού νομίσματος και να περιφρουρήσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα. Η επιβολή περιορισμών πυροδότησε την έκρηξη της μαύρης αγοράς όπου καταφεύγουν πολλοί Αργεντίνοι ώστε να αγοράσουν δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή