ΚΟΣΜΟΣ

Διάσωση 217 ατόμων κοντά στις ακτές της Λιβύης

diasosi-217-atomon-konta-stis-aktes-tis-livyis-2081100

Ένα περιπολικό σκάφος ανοιχτής θάλασσας του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας που συμμετέχει στις επιχειρήσεις που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μεσόγειο, διέσωσε σήμερα 217 ανθρώπους που είχαν ναυαγήσει πλησίον των ακτών της Λιβύης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις γαλλικές αρχές.

Οι ναυαγοί είχαν επιβιβαστεί σε 3 πλοιάρια. Δύο φερόμενοι διακινητές έχουν συλληφθεί γνωστοποίησε το λιμενικό της Γαλλίας διευκρινίζοντας ότι οι επίδοξοι μετανάστες και οι διακινητές έχουν «παραδοθεί στις ιταλικές αρχές».

Το σκάφος «Commandant Birot» είχε αποπλεύσει την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να ενισχύει τις δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης Triton με στόχο την αναχαίτιση της ροής των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες.

Στην Ιταλία, εξάλλου, η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συντόνισε τη διάσωση τουλάχιστον 6 πλοίων με επίδοξους μετανάστες σήμερα το πρωί, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες επιχειρήσεις. Οι ιταλικές αρχές κάνουν λόγο για «μία πολύ φορτωμένη ημέρα», αν δεν βρίσκονται σε θέση προς το παρόν να δώσουν στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των προσώπων που έχουν σώσει το τελευταίο 24ωρο.
Χθες διέσωσαν 220 μετανάστες που προέρχονταν από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής που είχαν επιβιβαστεί σε δύο πλοία τα οποία αντιμετώπισαν προβλήματα στα ανοικτά της θάλασσας της Λιβύης.