Γκάουκ: Ανοιχτό θα πρέπει να είναι το Βερολίνο σε επανορθώσεις προς την Ελλάδα

Γκάουκ: Ανοιχτό θα πρέπει να είναι το Βερολίνο σε επανορθώσεις προς την Ελλάδα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι η Γερμανία πρέπει να είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα εξέφρασε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ.

Σε συνέντευξή του στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, αναφέρει ότι η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβάρα το θέμα της ιστορικής ευθύνης που έχει προς την Ελλάδα.

«Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή αλλά είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου -και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών, όπου επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο διάστημα», επισήμανε ο Γκάουκ και πρόσθεσε: «Είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της όπως η δική μας να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για επανορθώσεις».

Σημειώνεται ότι η πραγματική εξουσία του Γερμανού προέδρου είναι μικρή και πως η γερμανική κυβέρνηση εχει επανειλημμένα τονίσει ότι το ζήτημα των επανορθώσεων έχει κλείσει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή