Ιταλία: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στο Μιλάνο

Ιταλία: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στο Μιλάνο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιταλοί εισαγγελείς ξεκίνησαν μία έρευνα σήμερα με επίκεντρο τις ταραχές που συγκλόνισαν το Μιλάνο και επισκίασαν τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας να παραιτηθεί.

Οι εισαγγελείς του Μιλάνου ειδικοί για θέματα τρομοκρατίας ξεκίνησαν μια έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες περί διάπραξης εκτεταμένων βανδαλισμών, που επισύρει ποινή κάθειρξης έως 15 χρόνια, εναντίον τουλάχιστον 5 συλληφθέντων.

Ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν αργότερα αυτόν το μήνα και στις οποίες θα προσέλθουν στις κάλπες 17 εκατομμύρια Ιταλοί ψηφοφόροι, το κόμμα της Λέγκας του Βορρά και το Κίνημα των 5 Αστέρων κάλεσαν τον υπουργό Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο να παραιτηθεί.

Οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι ο Αλφάνο, ο επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς που έχει συμμαχήσει με το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, απέτυχε να αποτρέψει τα επεισόδια βίας και τις σοβαρές ζημιές, παρά το γεγονός ότι αναμενόταν ότι θα υπάρξει ένταση.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές πραγματοποίησαν μια ειρηνική πορεία καταγγέλλοντας ότι η Expo αποτελεί ένα σύμβολο διαφθοράς και σπατάλης.

Όταν ωστόσο μια ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ και να πυρπολεί αυτοκίνητα και υποκαταστήματα τραπεζών, η αστυνομία επιχείρησε να τους απομονώσει αντί να σπεύσει και με τη χρήση βίας να σταματήσει το καταστροφικό τους έργο.

«Τέσσερις μικροί κακομαθημένοι χούλιγκαν, που τρώνε με ασημένια κουτάλια, δεν θα καταφέρουν να καταστρέψουν την Expo» είπε ο Ρέντσι σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RAI.

Η αστυνομία «έκανε τη δουλειά της με σοβαρότητα και απέφυγε να προκαλέσει» τους διαδηλωτές, υποστήριξε ο Ρέντσι.

Το Κίνημα των 5 Αστέρων ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στο κοινοβούλιο πρόταση μομφής σε βάρος του Αλφάνο.

Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, απηύθυνε κάλεσμα για μια διαμαρτυρία κατά των χειρισμών της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ταραχών, τον οποίο χαρακτήρισε μια «παγκόσμια ντροπή» για την προσεχή Δευτέρα ενώπιον της Σκάλας του Μιλάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή