Νεπάλ: Ζωντανός στα συντρίμμια εντοπίστηκε άνδρας 101 ετών

Νεπάλ: Ζωντανός στα συντρίμμια εντοπίστηκε άνδρας 101 ετών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνδρας 101 ετών εντοπίστηκε ζωντανός από τα σωστικά συνεργεία οκτώ ημέρες μετά τον φονικό σεισμό στο Νεπάλ, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Φούντσου Ταμάνγκ διασώθηκε και φέρει μόνο ελαφρά τραύματα. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της περιοχής, δήλωσε ο αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας Αρούν Κουμάρ Σιχ.

«Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής με ελικόπτερο. Η κατάστασή του είναι σταθερή», είπε ο Σιχ στην πόλη Νουακότ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.

«Φέρει τραύματα στον αριστερό αστράγαλο και στο χέρι. Η οικογένειά του είναι στο πλευρό του», είπε ο ίδιος.

Νωρίτερα, αξιωματούχος δήλωσε ότι τρεις ακόμη άνθρωποι, δύο άνδρες και μία γυναίκα, βρέθηκαν ζωντανοί στα συντρίμμια κοντά στο χωριό Σιαουλί που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.

Ο ισχυρός σεισμός που συγκλόνισε το Νεπάλ στις 25 Απριλίου προκάλεσε τον θάνατο 7.000 και πλέον ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων, σύμφωνα με νέο προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Εκτάκτων Καταστάσεων.

Συγκεκριμένα 7.040 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14.000 τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα των Ιμαλαΐων καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του Κατμαντού και πολλά χωριά κοντά στο επίκεντρο, 70 χλμ. από την πρωτεύουσα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή