Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα το όνομα της πριγκίπισσας

Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα το όνομα της πριγκίπισσας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα ονόματα της κόρης του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ που γεννήθηκε το Σάββατο αποκάλυψε σήμερα το Παλάτι: Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα θα ονομαστεί η μικρούλα που θα φέρει τον τίτλο «Η Αυτής βασιλική υψηλότης πριγκίπισσα Σάρλοτ του Κέμπριτζ» και θα είναι τέταρτη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον παππού της Κάρολο, τον πατέρα της Ουίλιαμ και το μεγαλύτερο αδελφό της πρίγκιπα Γεώργιο.

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση έγινε μέσω ενός σύντομου μηνύματος που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το παλάτι του Κένσιγκτον, όπου διαμένουν οι γονείς της, ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ, στο Λονδίνο.

Τα ονόματα που επιλέχθηκαν αποτελούν έναν τριπλό φόρο τιμής: στον παππού της μικρής πριγκίπισσας, τον πρίγκιπα Κάρολο, τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου. Επιπλέον στην προγιαγιά της, τη βασίλισσα Ελισάβετ και στη μητέρα του Ουίλιαμ, Νταϊάνα, την «πριγκίπισσα του λαού» που σκοτώθηκε το 1997 στο Παρίσι.

Τα ονόματα Σάρλοτ, Νταϊάνα και Ελίζαμπεθ ήταν μεταξύ των επικρατέστερων στα γραφεία των στοιχημάτων. Μάλιστα, προ ημερών τo όνομα Σάρλοτ είχε εκθρονίσει το όνομα Άλις από τον κατάλογο των «φαβορί» ονομάτων.

Η Βρετανία ανυπομονούσε μετά τη γέννηση της μικρής να μάθει την επιλογή της δούκισσας του Κέμπριτζ και του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Και ενώ οι ευτυχισμένοι γονείς πέρασαν την πρώτη τους νύχτα μαζί με τα δύο τους παιδιά στο παλάτι του Κένσιγκτον, οι προβλέψεις έδιναν και έπαιρναν για το όνομα της μικρής.

«Επικρατεί μία τρέλα» δήλωσε την Κυριακή η εκπρόσωπος τύπου του γραφείου στοιχημάτων Ladbrokes, Τζέσικα Μπριτζ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η «υστερία» που επικρατούσε είναι μεγαλύτερη από εκείνη σχετικά με το αν το δεύτερο παιδί της Κέιτ και του Ουίλιαμ ήταν κορίτσι ή αγόρι. Τα γραφεία στοιχημάτων της Βρετανίας είχαν ήδη ζημίες ύψους 675.000 ευρώ καθώς κατέβαλαν το ποσό αυτό σε όσους στοιχημάτισαν- και τελικά κέρδισαν- ότι το παιδί θα είναι κορίτσι.

Χρόνος αναμονής για τα «βασιλικά» ονόματα

Μια μόνο μέρα αναμονής για το ανυπόμονο κοινό άφησε το βασιλικό ζεύγος μέχρι να ανακοινώσει το όνομα της νεαρής πριγκίπισσας. Μία εβδομάδα είχε περάσει μέχρι να μαθευτεί το όνομα του Ουίλιαμ και ένας μήνας για το όνομα του πατέρα του, του πρίγκιπα Καρόλου. Η 33χρονη Κέιτ και ο 32χρονος Ουίλιαμ αποφάσισαν δύο ημέρες μετά τη γέννηση του πρωτότοκου γιου τους, που γεννήθηκε την 22α Ιουλίου του 2013, να αποκαλύψουν το όνομά του, Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή