Η ιταλική Βουλή ενέκρινε την εκλογική μεταρρύθμιση του Ματέο Ρέντσι

Η ιταλική Βουλή ενέκρινε την εκλογική μεταρρύθμιση του Ματέο Ρέντσι

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκλογική μεταρρύθμιση η οποία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι θα δώσει στην Ιταλία την αναγκαία πολιτική σταθερότητα ενέκρινε με 334 ψήφους υπέρ και 61 κατά η ιταλική Βουλή.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πήραν μέρος στην ψηφοφορία, όπως είχαν ανακοινώσει, ενώ μέρος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε να καταψηφίσει τον νέο εκλογικό νόμο.

Τα κύρια σημεία του εκλογικού νόμου συμπεριλαμβάνουν την παροχή «μπόνους εδρών» στην πολιτική δύναμη που θα ξεπερνά το 40% των ψήφων στην βουλή, ή την διεξαγωγή δεύτερου γύρου με τα δυο ισχυρότερα κόμματα, το όριο του 3% για την είσοδο πολιτικών δυνάμεων στην βουλή και την επιλογή των επικεφαλής των ψηφοδελτίων, οι οποίοι θα εκλέγονται αυτόματα, από τους αρχηγούς των κομμάτων.

Η μεταρρύθμιση που θα γίνει νόμος έπειτα από έναν χρόνο συζήτησης στην ιταλική Βουλή αποτελεί κεντρικό κομμάτι της ατζέντας Ρέντσι για πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή