Λευκός Οίκος: «Πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε για την επίθεση στο Τέξας»

Λευκός Οίκος: «Πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε για την επίθεση στο Τέξας»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευκός Οίκος κρίνει ότι ακόμη είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει μετά βεβαιότητας ότι οι δύο ένοπλοι που σκοτώθηκαν στο Γκάρλαντ του Τέξας την Κυριακή, αφού εξαπέλυσαν επίθεση σε μια έκθεση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ, σχετίζονταν με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ υποστήριξε ότι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την επιρροή που ασκεί η τζιχαντιστική οργάνωση και δηλώνουν υποταγή σ' αυτήν μολονότι δεν σχετίζονται άμεσα με το Ισλαμικό Κράτος.

«Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος. «Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σε αυτό το στάδιο», πρόσθεσε.

Την ευθύνη για την πρώτη του τρομοκρατική ενέργεια σε αμερικανικό έδαφος ανέλαβε την Τρίτη το Ισλαμικό Κράτος, γνωστοποιώντας ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Κυριακής σε αντιισλαμιστική εκδήλωση, στο Γκάρλαντ του Ντάλας.

Η ανάληψη της ευθύνης έγινε μέσω επίσημου ραδιοφωνικού σταθμού – οργάνου των τζιχαντιστών.

«Δύο στρατιώτες του χαλιφάτου πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον μίας έκθεσης σκίτσων κατά του προφήτη στο Γκάρλαντ του Τέξας, στην Αμερική», δήλωσε η εξτρεμιστική οργάνωση. Υπενθυμίζεται η  αστυνομία του Τέξας πυροβόλησε και σκότωσε τους δύο ενόπλους που άνοιξαν πυρ.

Η επίθεση  πραγματοποιήθηκε στις 7 μ.μ. της Κυριακής σε πάρκινγκ του Κέντρου Κέρτις Κάλγουελ, βορειοανατολικά του Ντάλας.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς, μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες για τη στάση του έναντι του Ισλάμ. Πριν από την επίθεση, ο Σίμσον έστελνε tweets στο λογαριασμό του, ζητώντας από τον Αλλάχ να δεχτεί «τον ίδιο και τον αδελφό του ως μουτζαχεντίν». Λίγο μετά την ενέργεια, μαχητής του «Ισλαμικού Κράτους» με έδρα τη Βρετανία έστειλε άλλο tweet, με το οποίο αναλάμβανε εμμέσως την ευθύνη για την επίθεση. «Δύο από τους αδελφούς μας μόλις άνοιξαν πυρ εναντίον έκθεσης τέχνης με θέμα τον Προφήτη Μωάμεθ στο Τέξας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή