Τουρκία: Διάσωση 636 μεταναστών στο Αιγαίο

Τουρκία: Διάσωση 636 μεταναστών στο Αιγαίο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Λιμενικό της Τουρκίας διέσωσε περισσότερους από 600 ανθρώπους που προσπάθησαν να διαπλεύσουν το Αιγαίο τις τελευταίες 5 ημέρες, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών που είχαν διαφύγει με φουσκωτές λέμβους από τη Συρία όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος, γνωστοποίησε σήμερα το γραφείο του διοικητή της επαρχίας της Σμύρνης.

Περισσότεροι από 400 εκ των 636 διασωθέντων προέρχονται από τη Συρία, ενώ άλλοι έχουν φύγει από το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ και κάποιες αφρικανικές χώρες, επισήμανε το γραφείο του κυβερνήτη σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Μέσω του δικτύου των πληροφοριοδοτών του, το Λιμενικό εντόπισε και συνέλαβε έναν ύποπτο για διακίνηση ανθρώπων.

Περίπου 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες έχουν φύγει για να γλυτώσουν από τις εχθροπραξίες στην πατρίδα τους και έχουν βρει καταφύγιο στη γειτονική Τουρκία.

Περίπου 1.800 άνθρωποι υπολογίζεται πως έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν την Μεσόγειο για φέτος, σύμφωνα με το Γραφείο Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών. Σχεδόν 51.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει στην Ευρώπη μέσω της θαλάσσιας οδού, οι 30.500 από την Ιταλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή