ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην στέλεχος του IRA δολοφονήθηκε στο Μπέλφαστ

proin-stelechos-toy-ira-dolofonithike-sto-mpelfast-2081486

Ένα πρώην στέλεχος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) που είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας έρευνας σχετικά με τον φόνο ενός καθολικού, έπεσε νεκρός αφού τον πυροβόλησαν κοντά στο κέντρο του Μπέλφαστ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο Τζέραρντ Ντέιβιντσον δολοφονήθηκε νωρίς το πρωί ενώ πήγαινε στη δουλειά του σε ένα κοινοτικό κέντρο της πρωτεύουσας της Βόρειας Ιρλανδίας.

Οι αρχές είχαν υποψίες ότι το θύμα είχε εμπλακεί στη δολοφονία, το 2005, του Ρόμπερτ Μακάρτνεϊ. Η αστυνομία τον είχε ανακρίνει προτού τον αφήσει ελεύθερο χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η δολοφονία του νεαρού καθολικού, ηλικίας 33 ετών, τον οποίο είχαν χτυπήσει και μαχαιρώσει στο δρόμο έπειτα από έναν καυγά που είχε σε ένα μπαρ στο κέντρο του Μπέλφαστ με στελέχη του IRA, είχε αποδοθεί σε μέλη της οργάνωσης.

Η οικογένειά του είχε κατηγορήσει τον IRA ότι παρείχε κάλυψη στους δράστες του εγκλήματος. Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός είχε αναγνωρίσει, έπειτα από τη διενέργεια μιας εσωτερικής έρευνας, ότι τρία από τα μέλη του ενεπλάκησαν στη δολοφονία και είχε ανακοινώσει την αποπομπή τους από την οργάνωση.

Ο Τζέραρντ Ντέιβιντσον, πατέρας 3 παιδιών, είχε ομολογήσει ότι συμμετείχε στη συμπλοκή που είχε προηγηθεί της δολοφονίας του 33χρονου.

Ωστόσο είχε αρνηθεί ότι ήταν τοπικός αρχηγός του IRA όπως επίσης ότι είχε δώσει εντολή για τη δολοφονία του Μακάρτνεϊ.