Η Κίνα συνάντησε τη Δύση στο Μετ

Η Κίνα συνάντησε τη Δύση στο Μετ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το –κόκκινο– χαλί κάτω από τα πόδια των συνδαιτυμόνων της τράβηξε το βράδυ της Δευτέρας η σταρ της ποπ μουσικής Ριάνα, στον ετήσιο χορό, γνωστό σε όλο τον κόσμο με την κωδική ονομασία «Γκαλά της Μετ». Η εκθαμβωτική Αφροαμερικανίδα Ριάνα προσήλθε στον χορό στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης φορώντας μακριά κίτρινη κάπα, επενδεδυμένη με χρυσά άνθη και ουρά τόσο μακριά, που η μετακίνησή της απαιτούσε τρεις βοηθούς. Η έμπνευση της κάπας και του μικροσκοπικού φορέματος ανήκε στον Κινέζο σχεδιαστή Γκούο Πέι, ο οποίος δημιούργησε και τις στολές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008.

Θέμα της βραδιάς ήταν η Κίνα, προς τιμήν της μεγάλης έκθεσης στο μουσείο Μετ, με τίτλο «Η Κίνα μέσα από το κάτοπτρο», που πραγματεύεται την επιρροή της ασιατικής χώρας πάνω στη δυτική τέχνη. Τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται στο Ινστιτούτο Κουστουμιού, δημιούργημα της εκδότριας του περιοδικού Vogue, Αν Ουίντουρ.

Ο κάθε προσκεκλημένος δαπάνησε 25.000 δολάρια εάν επιθυμούσε ένα εισιτήριο για τη βραδιά ή 175.000 δολάρια για τραπέζι δέκα ατόμων. Το ινστιτούτο της κ. Ουίντουρ φέρεται έτσι να εξασφάλισε 12 εκατ. δολάρια, ενώ η εκδήλωση προσείλκυσε περισσότερους από 25 εκατομμύρια επισκέπτες στην ιστοσελίδα του περιοδικού Vogue.

Το ζεύγος Κλούνεϊ

Παρότι οι σταρ του σινεμά και οι «ευειδείς άνθρωποι» (beautiful people) της Νέας Υόρκης αφθονούσαν, η Ριάνα έκλεψε πανθομολογουμένως την παράσταση. Λίγο πριν από την άφιξή της, τα φλας των φωτογράφων άστραψαν για τη διάσημη νομικό Αμάλ Κλούνεϊ και τον ηθοποιό σύζυγό της, Τζορτζ. Η Αμάλ, φορώντας δημιουργία του Τζον Γκαλιάνο σε χρώμα ρουμπινιού, έκανε τους θεατές να ξεχάσουν προς στιγμήν τις αδιαμφισβήτητες νομικές της περγαμηνές.

Μία παλιά γνώριμη της μόδας και της «πόλης που δεν κοιμάται ποτέ», η ηθοποιός Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, πρωταγωνίστρια της σειράς «Sex and the City», δεν απογοήτευσε τους θαυμαστές της, φορώντας κατακόκκινο φλογερό κεφαλόδεσμο, επενδεδυμένο με φτερά. Το φόρεμα της Πάρκερ, σχεδιασμένο από τον Φίλιπ Τρίσι, ήταν απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, καθότι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά.

Από ένα γκαλά με θέμα την Κίνα δεν θα μπορούσε να λείπει η ηγερία του σύγχρονου κινεζικού σινεμά, Γκονγκ Λι, που επέλεξε βελούδινο φόρεμα σε βαθύ κόκκινο χρώμα και μανίκια από μαύρη δαντέλα.

Μπιγιονσέ αργοπορημένη

Σε μία –εντέλει αποτυχημένη– προσπάθεια να αποκαθηλώσει τη Ριάνα από τον θρόνο της απόλυτης ντίβας, η έτερη σταρ της ποπ, Μπιγιονσέ Νόουλς, εμφανίστηκε σκανδαλωδώς καθυστερημένη, λίγα λεπτά προτού οι φωτογράφοι αποχωρήσουν. Η Μπιγιονσέ δεν τους απογοήτευσε, όμως, χάρη στη μοναδική της εμφάνιση με διαφανές κοντό φόρεμα του οίκου Givenchy, ντυμένο με απαστράπτοντα ημιπολύτιμα πετράδια και τον σύζυγό της, τραγουδιστή της ραπ, Τζέι Ζι να παρακολουθεί υπερήφανος και μαγεμένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή