Κυπριακό: Ενδιαφέρον Μπάιντεν για επανέναρξη των συνομιλιών

Κυπριακό: Ενδιαφέρον Μπάιντεν για επανέναρξη των συνομιλιών

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, είχε αργά το απόγευμα της Τετάρτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

O κ. Μπάιντεν ενημερώθηκε για τις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου με στόχο την επίλυση του Κυπριακού. Επανέλαβε την πολιτική του βούληση, έτσι ώστε μέσα από ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο να δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές για θετική κατάληξη.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στη διαπραγματευτική διαδικασία και στις προσπάθειες για επίτευξη του στόχου της επανένωσης και του τερματισμού του απαράδεκτου στάτους κβο.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον, αλλά και του ιδίου προσωπικά, για την επανέναρξη των συνομιλιών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή