Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό του Φιουμιτσίνο

Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό του Φιουμιτσίνο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Πυρκαγιά κράτησε χθες κλειστό το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε υπόγειο χώρο αποθήκευσης αποσκευών του τρίτου από τους τέσσερις τερματικούς σταθμούς στο αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο. Γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο οι Αρχές ακύρωσαν τις πρωινές πτήσεις και έκλεισαν το αεροδρόμιο, ανατρέποντας τα σχέδια επιβατών, αφού ο εν λόγω τερματικός σταθμός εξυπηρετεί πτήσεις με προορισμούς ευρωπαϊκές χώρες, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά στις 15.00 ώρα Ελλάδος και οι σκηνές που ακολούθησαν περιγράφονται ως το απόλυτο χάος, με χιλιάδες επιβάτες να ψάχνουν να δουν τι θα γίνει με τις πτήσεις τους και με το προσωπικό να προσπαθεί να εξυπηρετήσει όσους περισσότερους μπορεί. Από το συμβάν δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, ωστόσο τρία άτομα του προσωπικού αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. Ο χώρος των καταστημάτων και αγορών καταστράφηκε εντελώς και οι υπεύθυνοι σχολίασαν πως θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ο πρόεδρος της αρχής πολιτικής αεροπορίας, Βίτο Ρίτζιο, δήλωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς πιθανόν να οφείλονται σε βραχυκύκλωμα, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν υποψίες για κάποια άλλη αιτία. Οι εταιρείες που εξυπηρετούνταν από τον τρίτο τερματικό σταθμό, όπως οι Βρετανικές Αερογραμμές, ακύρωσαν τις επτά από τις οκτώ πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Χίθροου ενώ άλλες εταιρείες, όπως η Alitalia, πρότειναν στους πελάτες να αλλάξουν πτήση ώς την Παρασκευή ή να τους επιστρέψουν τα χρήματα του εισιτηρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή