Γερμανία: 2.000 προσλήψεις λόγω πρόβλεψης διπλασιασμού των αιτήματων για άσυλο

Γερμανία: 2.000 προσλήψεις λόγω πρόβλεψης διπλασιασμού των αιτήματων για άσυλο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργηθούν 2.000 νέες θέσεις εργασίας στην υπηρεσία που χειρίζεται θέματα προσφύγων ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον αναμενόμενο διπλασιασμό των αιτημάτων χορήγησης ασύλου που εκτιμάται ότι φέτος θα φτάσουν τις 400.000.

Ο υπουργός, ο οποίος συμμετείχε σε μια σύνοδο για το προσφυγικό ζήτημα στο Βερολίνο, είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι η Γερμανία αναμένει πως θα υποδεχτεί φέτος 400.000 μετανάστες, αντί για 300.000 που ήταν η αρχική εκτίμηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μεταναστών και Προσφύγων.

Σήμερα η υπηρεσία αυτή, που εδρεύει στη Νυρεμβέργη, απασχολεί 2.200 εργαζομένους και κατά συνέπεια το δυναμικό της θα αυξηθεί στα 4.200 άτομα. Σύμφωνα με τον ντε Μεζιέρ, η αύξηση των υπαλλήλων θα βοηθήσει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων για τη χορήγηση ασύλου. Όπως είπε, έχει ήδη συζητήσει το θέμα αυτό με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι 750 νέοι υπάλληλοι αναμένεται να πιάσουν δουλειά πριν από το τέλος του έτους.

Η Γερμανία είναι ο τελικός προορισμός που επιλέγουν πολλοί πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες, ιδίως από τη Συρία. Πέρσι είχαν κατατεθεί 202.000 αιτήματα για χορήγηση ασύλου, δηλαδή 60% περισσότερα σε σύγκριση με το 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή