Διάσωση 400 παράτυπων μεταναστών νότια της Λαμπεντούζα

Διάσωση 400 παράτυπων μεταναστών νότια της Λαμπεντούζα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού της Γερμανίας σε συνατονισμό με τις ιταλικές αρχές διέσωσαν την Παρασκευή 400 παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διασχίσουν την Μεσόγειο με στόχο να φτάσουν στην Ευρώπη, όπως μετέδωσε το υπουργείο Αμυνας της χώρας.

Κατά την πρώτη επιχείρηση διάσωσης  η γερμανική φρεγάτα «Hessen» πήγε να προσφέρει βοήθεια σε ένα χτυπημένο ξύλινο πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 200 παράτυποι μετανάστες, περίπου 250 χιλιόμετρα νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα.

«Λάβαμε κλήση έκτακτης ανάγκης γύρω στις 9:00 το πρωί» από τις ιταλικές αρχές, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας της Γερμανίας σε δημοσιογράφους. Ακόμη, σημείωσε πως σε συντονισμό με τις ιταλικές αρχέ ς οι επιβάτες επρόκειτο να μεταφερθούνσε ένα ιταλικό λιμάνι.

Λίγες ώρες αργότερα, δεύτερο γερμανικό πλοίο ονόματι «Berlin» διέσωσε 180 άτομα, τα οποία εντοπίστηκαν περίπου 170 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λιβύης. Από που ακριβώς έρχονται οι μετανάστες δεν είναι ακόμη γνωστό.

Στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών τον περασμένο μήνα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσέφερε τα δύο πλοία, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε αποστολές για την αντιμετώπιση της πειρατείας. Τα εν λόγω πλοία είναι πλήρως εξοπλισμένα με σωσίβια, κουβέρτες και ιατρικές προμήθειες, ενώ στελεχώνονται και από οκτώ γιατρούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή