Βρετανικός Τύπος: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κάμερον

Βρετανικός Τύπος: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κάμερον

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποφυγή της ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας και η διατήρηση της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελούν τα δύο μεγάλα «στοιχήματα» για τον Ντέιβιντ Κάμερον στην νέα θητεία του στην πρωθυπουργία της χώρας, υπογραμμίζει ο βρετανικός Τύπος, στον απόηχο της μεγάλης νίκης του στις βουλευτικές εκλογές.

Οι εφημερίδες του Ηνωμένου Βασιλείου προαναγγέλλουν μια θητεία πολύ πιο δύσκολη από την πρώτη, ενώ, όσον αφορά τους μεγάλους χαμένους της εκλογικής μάχης, διερωτώνται πώς το Εργατικό Κόμμα και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θα μπορέσουν να ανακάμψουν μετά τις πολύ κακές επιδόσεις τους και τις παραιτήσεις των ηγετών τους.

«Οι Βρετανοί ψηφοφόροι έδωσαν μια ετυμηγορία συντριπτική για τα πεπραγμένα των δύο μεγάλων εθνικών κομμάτων, έδωσαν εξουσία σε ένα τρίτο και άρχισαν μια επανάσταση στη Σκωτία», τονίζεται στο κύριο άρθρο των Times.

«Είναι καιρός για τον κ. Κάμερον να βρει τον Τσώρτσιλ που έχει μέσα του. H πλειοψηφία του είναι μικρή και δεν θα είναι εύκολο να την χρησιμοποιήσει. Η αληθινή δουλειά του αρχίζει τώρα», υποστηρίζει ακόμη η εφημερίδα.

«Στη δεύτερη και τελευταία θητεία του, θα χρειαστεί να δείξει πολύ μεγαλύτερη σοφία, συνέπεια και όραμα απ' ό,τι έδειξε στη διάρκεια της πρώτης, αν θέλει να ενώσει και πάλι τη χώρα», υποστηρίζει, από την πλευρά της η Guardian, ενώ η Independent γράφει πως οι εκλογές αυτές αποτελούν «έναν σταθμό που θα καθορίσει αν θα παραμείνουμε μαζί ως Ηνωμένο Βασίλειο — και ένα Ηνωμένο Βασιλειο ικανό να προσβλέπει σε ένα μέλλον με τους πιο κοντινούς ευρωπαίους γείτονές του».

«Ένα έθνος, η αποστολή του Κάμερον», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος των Financial Times, που εκτιμουν επίσης ότι η διατήρηση της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ θα σφραγίσουν τα πέντε επόμενα χρόνια των Συντηρητικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή