Ταραχές με τουλάχιστον 62 νεκρούς σε φυλακές του Ιράκ

Ταραχές με τουλάχιστον 62 νεκρούς σε φυλακές του Ιράκ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα κρατούμενοι και 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ξέσπασαν ταραχές σε μια φυλακή του Ιράκ, ενώ δεκάδες κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας.

Οι ταραχές ξέσπασαν στην φυλακή αλ Χάλις, που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βορειοανατολική της Βαγδάτης, ενώ ακολούθησε και ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραπετών, επεσήμαναν οι αξιωματούχοι.

Εξάλλου τουλάχιστον 14 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, στη φυλακή αυτή εκτίουν τις ποινές τους περίπου 300 άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Στο Ιράκ οι κατηγορίες για τρομοκρατία αποδίδονται κυρίως σε ισλαμιστές αντάρτες, μεταξύ αυτών και μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

«Οι κρατούμενοι άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους, γεγονός που τράβηξε την προσοχή των δεσμοφυλάκων οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν τη συμπλοκή», εξήγησε μια αστυνομική πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Στη συνέχεια οι κρατούμενοι τους επιτέθηκαν, τους πήραν τα όπλα και ξεκίνησαν τις ταραχές, ενώ κατάφεραν να φτάσουν στο οπλοστάσιο της φυλακής», πρόσθεσε.

Οι αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη αλ Χάλις και ερευνούν τα σπίτια αναζητώντας τους δραπέτες, σύμφωνα με μια άλλη αστυνομική πηγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή