Ουκρανία: Ελεύθεροι δύο αμερικανοί που κατηγορούνταν ως κατάσκοποι

Ουκρανία: Ελεύθεροι δύο αμερικανοί που κατηγορούνταν ως κατάσκοποι

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουκρανοί αυτονομιστές άφησαν ελεύθερους δύο αμερικανούς, μέλη μιας Μ.Κ.Ο. οι οποίοι είχαν συλληφθεί για κατασκοπεία, σύμφωνα με δηλώσεις του ηγέτη των ανταρτών,  Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «Αφήσαμε ελεύθερους τους Αμερικανούς που είχαμε συλλάβει νωρίτερα. Ο ένας από αυτούς είναι πράκτορας της CIA και ο άλλος είχε στρατολογηθεί» ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα.

Λίγες ώρες νωρίτερα η ΜΚΟ International Rescue Committee (IRC) είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία γνωστοποιούσε ότι δύο μέλη της που κρατούνταν στο Ντόνετσκ επί δέκα ημέρες, απελευθερώθηκαν επίσης.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, περισσότεροι από 30 εργαζόμενοί της συνελήφθησαν μετά από σειρά επιδρομών των αυτονομιστών ανταρτών στο κτίριό της.

Ερωτηθείς για τα παραπάνω εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία απάντησε ότι «δεν διαθέτει καμία πληροφορία σχετικά με την τύχη» των εν λόγω Αμερικανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή