Μικροεπεισόδια στο Λονδίνο με αφορμή την επανεκλογή Κάμερον

Μικροεπεισόδια στο Λονδίνο με αφορμή την επανεκλογή Κάμερον

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια, κουτιά από κονσέρβες και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών στο κέντρο του Λονδίνου χθες Σάββατο κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της επανεκλογής του συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Μικροεπεισόδια ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές, οι οποίοι χτυπούσαν κατσαρόλες, φυσούσαν σφυρίχτρες και φώναζαν υβριστικά συνθήματα, έφτασαν μπροστά από την πύλη που οδηγεί στην οικία του Κάμερον στην Ντάουνινγκ Στριτ, ένα σημείο που είναι αποκλεισμένο από την αστυνομία. Κάποια στιγμή διαδηλωτές πέταξαν ακόμη και ένα ποδήλατο εναντίον των αστυνομικών.

Η αστυνομία συνέλαβε 17 ανθρώπους, ενώ πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιάρντ, η οποία χαρακτήρισε την κινητοποίηση μια αυθόρμητη διαδήλωση κατά της λιτότητας. Δύο από τους τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με φωτοειδησεογράφο του πρακτορείου Ρόιτερς, περίπου 200 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Ο Κάμερον, η κυβέρνηση του οποίου έχει εφαρμόσει μια σκληρή πολιτική περικοπών προκειμένου να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της Βρετανίας και έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει και σε άλλα ανάλογα μέτρα, κέρδισε μια δεύτερη θητεία στην πρωθυπουργία μετά τις εκλογές της Πέμπτης στις οποίες το κόμμα των Συντηρητικών κατάφερε να διασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή