Βρετανία: Ρόλο διαπραγματευτή με την Ε.Ε. αναμένεται να αναλάβει ο Οζμπορν

Βρετανία: Ρόλο διαπραγματευτή με την Ε.Ε. αναμένεται να αναλάβει ο Οζμπορν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επανεξελέγη μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, αποκατέστησε έναν από τους πιο μαχητικούς του συμμάχους δίνοντάς του σημαντική θέση στο υπουργικό συμβούλιο και ορίζοντάς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για τον Μάικλ Γκόουβ ο οποίος είχε πέρυσι αναλάβει την ευθύνη να φροντίζει ώστε οι βουλευτές των Συντηρητικών ακολουθούν τη γραμμή του κόμματος, κάτι που είχε θεωρηθεί υποβιβασμός σε σχέση με την προηγούμενη θέση του υπουργού Παιδείας.

Το γραφείο του Κάμερον επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Γκόουβ διορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ ο Κρις Γκρέιλινγκ, ο μέχρι τώρα υπουργός, θα αναλάβει την προεδρία της Βουλής των Κοινοτήτων.

Στη θέση της παραμένει η Νίκι Μόργκαν που είχε διαδεχθεί τον Γκόουβ στο υπουργείο Παιδείας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να ορίσει τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θα προσπαθήσει να κερδίσει κάποιες υποχωρήσεις πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ένωση.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, τον Όζμπορν θα υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.

Ο Κάμερον αναμένεται να στείλει τους δύο υπουργούς του στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του προγράμματος της νέας κυβέρνησης για τις πρώτες 100 ημέρες της στην εξουσία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε δηλώσει κατά την προεκλογική του εκστρατεία ότι θα πιέσει ώστε κάποιες εξουσίες που τώρα είναι στη δικαιοδοσία της ΕΕ να επιστρέψουν στο Λονδίνο, προτού διεξαχθεί το δημοψήφισμα ως το τέλος του 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή