Eκκληση Ιβάνοφ για άρση των παρεμποδίσεων στην ΠΓΔΜ

Eκκληση Ιβάνοφ για άρση των παρεμποδίσεων στην ΠΓΔΜ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ,σε διάγγελμα του μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» στο Κουμάνοβο από ένοπλες ομάδες και εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να μην επιτρέψει την ανάφλεξη των εντάσεων.

 

Παράλληλα, ο κ.Ιβάνοφ εκτίμησε ότι η στασιμότητα όσον αφορά την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική πορεία της χώρας του προκαλεί «σοβαρή απογοήτευση» στον πληθυσμό και ζήτησε εκ νέου από την Διεθνή Κοινότητα «να άρει τις παρεμποδίσεις» όσον αφορά την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.

 

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της ΠΓΔΜ, πέραν του κ.Ιβάνοφ, συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος της Βουλής και οι υπουργοί Εξωτερικών, 'Αμυνας και Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.Σε αυτήν παρέστη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ, αν και όπως δήλωσε αυτό δεν σημαίνει ότι η αντιπολίτευση αναγνωρίζει τον κ.Ιβάνοφ ως πρόεδρο της χώρας.

 

Αντιθέτως, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι,, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος DPA, Μέντουχ Θάτσι, αν και εκλήθησαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της ΠΓΔΜ δεν προσήλθαν, παρά απέστειλαν εκπροσώπους τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή