Αντίθετη η Βρετανία στο σχέδιο κατανομής των προσφύγων στην Ε.Ε.

Αντίθετη η Βρετανία στο σχέδιο κατανομής των προσφύγων στην Ε.Ε.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει σε οποιοδήποτε σχέδιο της Ε.Ε. για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες-μέλη, μέσω της εφαρμογής ενός συστήματος ποσοστώσεων εξέφρασε την Τρίτη η Μεγάλη Βρετανία, σημειώνοντας ότι προτιμάει αντ' αυτού να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην πάταξη του δικτύου των διακινητών.

Η Κομισιόν σχεδιάζει να κατοχυρώσει νομοθετικά πριν από το τέλος του έτους αλλαγές όσον αφορά τα βάρη της υποδοχής των μεταναστών, τα οποία σχεδιάζεται να μοιραστούν όλες οι χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με δεσμευτικές ποσοστώσεις οι οποίες θα στηρίζονται σε κριτήρια όπως η οικονομική υγεία και ο πληθυσμός.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Κάμερον, λίγες μόλις ημέρες μετά την πανηγυρική επανεκλογή της, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ασκήσει το δικαίωμά της να μην συμμετάσχει σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους νομοθεσία.

«Δεν θα μετάσχουμε σε οποιαδήποτε νομοθεσία που θα επιβάλει ένα υποχρεωτικό σύστημα επανεγκατάστασης των προσφύγων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών και προστίθεται:

«Δεν πιστεύουμε ότι ένα υποχρεωτικό σύστημα ανακατανομής των προσφύγων είναι η απάντηση. Θα αντιταχθούμε σε οποιεσδήποτε προτάσεις της Επιτροπής της ΕΕ για την εισαγωγή μη εκούσιων ποσοστώσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή