Μέρκελ: Λάθος να λέμε ότι οι Eλληνες δεν είναι εργατικοί

Μέρκελ: Λάθος να λέμε ότι οι Eλληνες δεν είναι εργατικοί

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρήση στερεότυπων, όπως το ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες ή οι Γερμανοί τσιγκούνηδες είναι λάθος, δήλωσε την Τρίτη η Αγκελα Μέρκελ, μιλώντας στους μαθητές ενός λυκείου στο Βερολίνο.

«Όταν ξέσπασε η κρίση του ευρώ, που θεωρώ ότι ήταν μία πολύ δύσκολη δοκιμασία (…) εγώ ήμουν πάντα αντίθετη όταν κάποιος υποστήριζε κάτι όπως "α, ναι οι Βούλγαροι, οι Έλληνες ξέρουμε καλά πως είναι αυτοί"… Δεν πρέπει να μιλάμε ποτέ μ' αυτό τον τρόπο», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας στους εφήβους του Λυκείου Ρέντγκεν, ενός σχολείου όπου φοιτούν πολλοί μαθητές που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, ιδίως Τούρκων.

«Όλοι οι Γερμανοί διαφέρουν μεταξύ τους, όπως και οι Τούρκοι. Βρίσκεις ανθρώπους γενναιόδωρους και στενόμυαλους. Πρέπει να αποδεχθείτε την διαφορετικότητα στην Ευρώπη», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που οργανώθηκε με τους μαθητές στο σχολείο με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία καθιέρωσε η ίδια η Γερμανίδα καγκελάριος πριν από 9 χρόνια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με την Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή