Σε διακοπές ο Μίλιμπαντ μετά την ήττα

Σε διακοπές ο Μίλιμπαντ μετά την ήττα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ιμπιζα αποφάσισε να καταπολεμήσει τη μετεκλογική κατάθλιψη ο πρώην ηγέτης των Βρετανών Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος παραιτήθηκε ύστερα από τη συντριπτική ήττα του κόμματός του στις γενικές εκλογές πριν από τέσσερις ημέρες. Το ζεύγος Μίλιμπαντ απαθανατίσθηκε απαστράπτον άνευ τέκνων στο αεροδρόμιο του ισπανικού θερέτρου έτοιμο «να ξεχάσει τα πάντα», όπως δήλωσαν πηγές του Εργατικού κόμματος.

Οπως ήταν φυσικό, τα σχόλια δεν έλειψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του Εντ και της Τζουστίν Θόρντον σε εμπορική πτήση των Βρετανικών Αερογραμμών. «Η μαμά μου μόλις μου έστειλε μήνυμα για να μου πει ότι ο Εντ και η Τζουστίν Μίλιμπαντ είναι μαζί της στην πτήση για την Ιμπιζα. Ενα ξενύχτι στο Pacha (κέντρο διασκέδασης) θα γιατρέψει τη μετεκλογική κατάθλιψη;», έγραψε ένας νεαρός στο Twitter, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Mirror. Σε δεύτερη ανάρτηση η μητέρα – ρεπόρτερ ενημέρωσε τον γιο της ότι ο Μίλιμπαντ φαινόταν κουρασμένος και λυπημένος, ενώ διάβαζε τους Financial Times καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης. Οταν κάποιος είπε στη σύζυγό του ότι χρειάζεται ξεκούραση εκείνη απάντησε «ναι, για ένα μήνα»!

Μπορεί οι Μίλιμπαντ να ετοιμάζονται να απαλλαγούν από τα άγχη της πολιτικής ζωής, καταφεύγοντας στα κλαμπ και τις παραλίες της Ιμπιζα, αλλά στο Εργατικό κόμμα επικρατεί αναβρασμός για την ανακήρυξη του διαδόχου του πρώην αρχηγού. Ο αδελφός του Εντ Μίλιμπαντ και πρώην συνυποψήφιός του για την αρχηγία στο παρελθόν, Ντέιβιντ κατέκρινε τον τρόπο που προσεγγίσθηκε η προεκλογική εκστρατεία, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν σχεδιάζει να θέσει ξανά υποψηφιότητα. Στις φετινές εσωκομματικές εκλογές των Εργατικών θα εφαρμοστεί νέο σύστημα ψηφοφορίας, όπου οι ψήφοι όλων θα έχουν την ίδια βαρύτητα, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο την επιρροή των εργατικών συνδικάτων, τα οποία ενίσχυσαν την πορεία του Εντ Μίλιμπαντ προς την εξουσία του κόμματος.

Την απόφασή του να μη συμμετάσχει στον αγώνα για την ηγεσία ανακοίνωσε τη Δευτέρα και ο Νταν Τζάρβις, ένας από τους πιο δημοφιλείς Εργατικούς πολιτικούς για τη θέση. Ο πρώην στρατηγός, που πολέμησε δύο φορές στο Αφγανιστάν επιθυμεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, σύμφωνα με κοντινό του πρόσωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή