Αφγανιστάν: Εφοδος ενόπλων σε ξενώνα στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Εφοδος ενόπλων σε ξενώνα στην Καμπούλ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε ότι ένας Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε σε μια έφοδο που έκαναν ένοπλοι την Τετάρτη σε δημοφιλή ξενώνα που συχνάζουν ξένοι στην Καμπούλ, πρωτεύουσα της χώρας.

 

Η έφοδος που ξεκίνησε αργά το βράδυ έχει λήξει και αναμένεται ανακοίνωση της αστυνομία του Αφγανιστάν στον τύπο για τα θύματα, ο αριθμός των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί μετά από μια πεντάωρη κατάληψη από ενόπλους. Την ευθύνη για την έφοδο ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

 

Τουλάχιστον 16 άτομα διασώθηκαν από τον ξενώνα Park Plaza, σύμφωνα με διοικητή του στρατού, αλλά δεκάδες άλλοι θεωρείται ότι έχουν εγκλωβιστεί στο κτίριο.

 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι αντηχούν πυροβολισμοί περιμετρικά του κτιρίου, που βρίσκεται στη συνοικία Κολόλα Πούστα στην Καμπούλ.

 

Ένας εργαζόμενος στον ξενώνα, που είχε κρυφτεί σε ένα δωμάτιο προτού καταφέρει να διαφύγει, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε τουλάχιστον 5 ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος και να είναι αιμόφυρτοι, δε μπόρεσε ωστόσο να διευκρινίσει εάν είχαν τραυματιστεί ή είχαν σκοτωθεί.

 

Πολλές εξέχοντες ξένοι πολίτες – «κυρίως Ινδοί και Τούρκοι επισκέπτες» σύμφωνα με έναν αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας – βρίσκονταν εντός του κτιρίου, όπου είχε προγραμματιστεί μια εκδήλωση με παραδοσιακή αφγανική μουσική, όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή