Νεκροί 43 Ισμαηλίτες εξαιτίας επίθεσης σε λεωφορείο

Νεκροί 43 Ισμαηλίτες εξαιτίας επίθεσης σε λεωφορείο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύματα αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης με θρησκευτικά κίνητρα έπεσαν μέλη της μειονοτικής πακιστανικής κοινότητας των Ισμαηλιτών Σιιτών στο Καράτσι του Πακιστάν, ενώ επέβαιναν σε λεωφορείο που τους μετέφερε στον χώρο εργασίας τους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 43 άτομα. Την ψυχρή αποστολή εκτέλεσης πραγματοποίησαν έξι ένοπλοι μοτοσικλετιστές, οι οποίοι επιβιβάσθηκαν στο όχημα και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως προς πάσα κατεύθυνση, σπέρνοντας τον θάνατο. Οι τοπικές Αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με μία εικόνα σφαγής, καθώς το λεωφορείο ήταν γεμάτο σφαίρες και τα καθίσματα ποτισμένα με αίμα, το οποίο έσταζε ακόμη και μέσα από τις πόρτες του οχήματος στο πεζοδρόμιο.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ένοπλη οργάνωση Τζουντούλαχ, η οποία έχει επιτεθεί και παλαιότερα σε μουσουλμανικές μειονότητες, δηλώνει πίστη στο «Ισλαμικό Κράτος» από τον Νοέμβριο και διατηρεί δεσμούς με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν. «Οι νεκροί είναι Ισμαηλίτες και τους θεωρούμε καφίρ (μη Μουσουλμάνους)», είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Αχμεντ Μαρουάτ. «Τις επόμενες ημέρες θα επιτεθούμε σε Ισμαηλίτες, Σιίτες και Χριστιανούς», ανακοίνωσε. Ευθύνη για την τραγωδία ανέλαβε, ωστόσο, και το «Ισλαμικό Κράτος», το οποίο δημοσίευσε ηλεκτρονική ανακοίνωση που διαδόθηκε ταχύτατα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Χάρη στον Θεό 43 αποστάτες σκοτώθηκαν και περίπου άλλοι 30 τραυματίσθηκαν σε επίθεση στρατιωτών του “Ισλαμικού Κράτους” σε λεωφορείο που μετέφερε μέλη της ισμαηλίτικης σέκτας στο Καράτσι» έγραφε η ανακοίνωση, η αυθεντικότητα της οποίας δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Στο λεωφορείο βρέθηκαν φυλλάδια με τίτλο: «Η έλευση του Ισλαμικού Κράτους», ενώ στο κείμενο χρησιμοποιούνταν υποτιμητικές λέξεις στα αραβικά για τους σιίτες, οι οποίοι κατηγορούνταν για τις «βάρβαρες φρικαλεότητες στο Λεβάντε, το Ιράκ και την Υεμένη».

Εξω από το νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, είχε συγκεντρωθεί πλήθος ατόμων, αλλά μία αλυσίδα από άνδρες εμπόδιζε την είσοδο, επιτρέποντας μόνο στους γιατρούς και στις οικογένειες να εισέλθουν. Ηλεκτρονικά μηνύματα και αναρτήσεις σε σελίδες των Ισμαηλιτών στο Facebook καλούσαν την κοινότητα να μη σχολιάσει περισσότερο το συμβάν, ώστε να μη βρεθεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο. «Πρόκειται για πατριώτες και ειρηνικούς ανθρώπους που πάντα εργάζονταν για την ευημερία του Πακιστάν», τόνισε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ. «Αυτή ήταν μια απόπειρα να δημιουργηθεί διχασμός στη χώρα», κατέληξε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή