«Ζωντανεύει» το Σπρίνγκφιλντ, η πόλη των Σίμπσον

«Ζωντανεύει» το Σπρίνγκφιλντ, η πόλη των Σίμπσον

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Στο διάσημο λούνα παρκ των κινηματογραφικών στούντιο της Universal ζωντάνεψε χθες ακριβής αναπαράσταση της μυθικής πόλης Σπρίνγκφιλντ, κατοικία της οικογένειας Σίμπσον, όπως ακριβώς τη γνωρίσαμε στην ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων.

Το Σπρίνγκφιλντ αυτό, το οποίο έχει μέγεθος πραγματικής αμερικανικής κωμόπολης, θα περιλαμβάνει τον πύργο ψύξης του πυρηνικού εργοστασίου της πόλης, ιδιοκτησίας του κ. Μπερνς, το παντοπωλείο Kwik-e-Mart του Ινδού μετανάστη Απού, το μπαρ Moe’s Tavern και το ταχυφαγείο Krusty Burger του σατανικού κλόουν Κράστι.

Το βράδυ της Τρίτης, οι ηθοποιοί Γίρντλι Σμιθ, Νάνσι Κάρτραϊτ και Τζο Μαντένια παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του πάρκου, πατώντας πάνω στο «κίτρινο χαλί» των επισήμων. Η Σμιθ, φωνή της μικρής αλλά σοφής Λίσα Σίμπσον, είπε ότι το τρισδιάστατο πάρκο αποτελεί σημαντική πρόοδο, σε σχέση με τον δισδιάστατο φανταστικό κόσμο των Σίμπσονς και των φίλων τους. «Η αίσθηση είναι παράξενη. Νιώθω ότι είμαι αναπόσπαστο κομμάτι της Λίσα και ότι ζω σε κόσμο δύο διαστάσεων. Ολα αυτά είναι πρωτόγνωρα για μένα», είπε η Σμιθ.

Η σειρά των Σίμπσονς έχει αποκτήσει φανατικούς τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, από την πρώτη προβολή της το 1991 στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox των ΗΠΑ.

«Στοίχημα» του Μέρντοχ

Οι Σίμπσονς υπήρξαν προσωπικό στοίχημα του Αμερικανοαυστραλού μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος πείσθηκε από την πρώτη στιγμή ότι η σειρά άξιζε να προβληθεί, όχι στην πρωινή-παιδική ζώνη, αλλά την ώρα του «prime time», στις 8 μ.μ.

Το πειραματικό και ρηξικέλευθο για την εποχή του δίκτυο Fox επέβαλε τη σειρά στο ωράριο αυτό, αναδεικνύοντάς τη σε μία από τις δημοφιλέστερες, ικανή να στερήσει τηλεθεατές από τα εθνικά δίκτυα των ΗΠΑ.

Οι δημιουργοί της, απόφοιτοι του Χάρβαρντ και συνεργάτες του σατιρικού περιοδικού του πανεπιστημίου «National Lampoon», κέρδισαν τον Μέρντοχ με την πρότασή τους, αποκτώντας έτσι ακλόνητο σύμμαχο στη δημιουργική τους προσπάθεια.

Πρόταση στο Fox

Η πρόταση των δημιουργών της σειράς για προβολή της στη ζώνη του πράιμ τάιμ, είχε αντιμετωπισθεί αρχικά με θυμηδία από τα στελέχη του Fox. Η παρέμβαση, όμως, του Μέρντοχ στο πλευρό των Ματ Γκρένινγκ και Σαμ Σάιμον, αποδείχθηκε καταλυτική και προφητική.

Οι υψηλότατου επιπέδου αναφορές σε λογοτεχνικά θέματα, κινηματογραφικά αριστουργήματα και έργα τέχνης, κάνουν τη σειρά κατάλληλη ακόμη και για το πιο απαιτητικό κοινό, ενώ το αιρετικό και καυστικό χιούμορ των δημιουργών δεν αφήνει καμία μερίδα του κοινού ανεπηρέαστη.

Η επιτυχία ήταν τέτοια, που διασημότητες του θεάματος και της μουσικής, έσπευσαν από τον πρώτο κιόλας χρόνο να διεκδικήσουν εμφανίσεις, όπως οι Μάικλ Τζάκσον και Πολ Μακάρτνεϊ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή