Συμφωνία Ακιντζί με Αναστασιάδη

Συμφωνία Ακιντζί με Αναστασιάδη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κοινή δέσμευση να εργαστούν πάνω σ’ έναν αριθμό Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης προς όφελος των δύο κοινοτήτων ήταν η πρώτη συμφωνία που επήλθε μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, κατά την προχθεσινή συνάντησή τους.

Οπως δήλωσε ο απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Εϊντε, ο κ. Αναστασιάδης παρέδωσε στον κ. Ακιντζί χάρτη με 28 ναρκοπέδια στα Κατεχόμενα και, από την πλευρά του, ο κ. Ακιντζί ανακοίνωσε πως από αύριο δεν χρειάζεται η συμπλήρωση εντύπου για όσους μεταβαίνουν στα Κατεχόμενα μέσω των οδοφραγμάτων.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να πραγματοποιούν τουλάχιστον δύο συναντήσεις τον μήνα. Παράλληλα, ο κ. Εϊντε ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα έχουν εντατικές συναντήσεις στο μεσοδιάστημα των συναντήσεων των ηγετών, για να συμπληρώνουν τις προσπάθειές τους. Η επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί θα γίνει στις 28 Μαΐου.

Στη δήλωσή του, ο κ. Εϊντε είπε ότι οι δύο ηγέτες ανέλαβαν να εργαστούν ακούραστα για να φθάσουν το συντομότερο δυνατόν σε μια συνολική λύση του Κυπριακού. Ο κ. Εϊντε είπε, επίσης, ότι οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία του θέματος των αγνοουμένων και συμφώνησαν όπως εργαστούν μαζί γι’ αυτό το ανθρωπιστικό θέμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή