Θανατική ποινή για τον βομβιστή του μαραθωνίου της Βοστώνης

Θανατική ποινή για τον βομβιστή του μαραθωνίου της Βοστώνης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, 21 ετών, για τις επιθέσεις στο μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Χρειάστηκαν δεκατέσσερις ώρες διαβουλεύσεων προκειμένου το δωδεκαμελές σώμα των ενόρκων να αποφασίσει την ποινή του νεαρού μουσουλμάνου τσετσενικής καταγωγής, ο οποίος ήρθε στις ΗΠΑ σε ηλικία 8 ετών. Η εκτέλεσή του θα πραγματοποιηθεί με θανατηφόρο ένεση.

H θανατική ποινή είναι μία «προσήκουσα τιμωρία» για τον Τσαρνάε,  δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής  η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Λορέτα Λιντς. «Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι καμία ετυμηγορία δεν θα επουλώσει ποτέ (τα τραύματα) στις ψυχές εκείνων που έχασαν τους δικούς τους ούτε το σώμα ούτε το πνεύμα εκείνων που υπέστησαν τραύματα που θα τους ακολουθούν για μία ζωή εξαιτίας αυτών των άνανδρων πράξεων. Όμως η εσχάτη των ποινών είναι μία προσήκουσα τιμωρία για αυτό το απεχθές έγκλημα», επισήμανε η υπουργός σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμεινε απαθής κατά την ανάγνωση της απόφασης.

Η διπλή επίθεση στην Βοστώνη, η χειρότερη μετά την 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, είχε στοιχίσει την ζωή σε τρεις ανθρώπους, περιλαμβανομένου ενός ανήλικου παιδιού, ενώ 264 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 17 ακρωτηριάστηκαν, όταν οι δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετήσει μέσα σε σακίδια, εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα εντός του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί κοντά στην γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστώνης την 15η Απριλίου του 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή