Αισιόδοξος ο ΓΓ του ΟΗΕ για τις νέες προσπάθειες στο Κυπριακό

Αισιόδοξος ο ΓΓ του ΟΗΕ για τις νέες προσπάθειες στο Κυπριακό

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε αργά το απόγευμα του Σαββάτου τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον ΓΓ του ΟΗΕ για την επανέναρξη των συνομιλιών και για τη συζήτηση που είχε με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Επενέλαβε επίσης, ότι είναι επιθυμία του μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο να τερματιστεί η κατοχή.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επανέναρξη των συνομιλιών και ότι τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συμβάλλουν στη νέα προσπάθεια

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κυνερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα αργά το απόγευμα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για τη χθεσινή επίσημη επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς, επίσης, και για τη συζήτηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την επιθυμία του όπως μέσα από ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών, δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας.

Από πλευράς του ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επανέναρξη των συνομιλιών, επισημαίνοντας την ετοιμότητα των Ηνωμένων Εθνών να συμβάλουν στη νέα προσπάθεια, στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή