Μπουρούντι: Δημόσια εμφάνιση του προέδρου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

Μπουρούντι: Δημόσια εμφάνιση του προέδρου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά την απόπειρα ανατροπής του με πραξικόπημα την περασμένη εβδομάδα, έκανε την Κυριακή στην πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα ο πρόεδρος του Μπουρούντι Πιερ Ενκουρουνζίζα, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο που συνιστούν οι ένοπλοι ισλαμιστές από τη Σομαλία.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Ενκουρουνζίζα, ο οποίος δεν είχε θεαθεί στην πρωτεύουσα επί μέρες, δεν αναφέρθηκε στην κρίση που βιώνει η χώρα του, αλλά δήλωσε "εξαιρετικά ανήσυχος" από την απειλή που συνιστά η ένοπλη οργάνωση Αλ Σαμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

"Λαμβάνουμε πολύ στα σοβαρά την απειλή της Αλ Σαμπάμπ", είπε.

Το Μπουρούντι, η χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής, βυθίστηκε στο χάος μετά την ανακοίνωση του προέδρου να διεκδικήσει τρίτη θητεία.

Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή είναι αντισυνταγματική και μετά την ανακοίνωσή του ακολούθησαν σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σχετικά με την Αλ Σαμπάμπ, ο Ενκουρουνζίζα δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, το Μπουρούντι συμμετέχει με δυνάμεις του στην ειρηνευτική αποστολή της Αφρικανικής΄Ενωσης που μάχεται κατά της Αλ Σαμπάμπ στη Σομαλία.

Τα τελευταία χρόνια, η οργάνωση έχει εξαπολύσει επιθέσεις στην Κένυα και στην Ουγκάντα, οι οποίες επίσης συμμετέχουν στην ειρηνευτική αποστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή