Αιματηρή συμπλοκή συμμοριών στο Τέξας

Αιματηρή συμπλοκή συμμοριών στο Τέξας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΟΥΕΪΚΟ. Σε περισσότερες από 190 συλλήψεις προχώρησε χθες η αστυνομία του Γουέικο στο Τέξας, μετά τη μάχη που διεξήχθη σε μπαρ της πόλης μεταξύ αντίπαλων συμμοριών μοτοσικλετιστών, προκαλώντας τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό 18 άλλων.

Η μάχη την Κυριακή, στο μπαρ «Τουίν Πικς», στο εσωτερικό εμπορικού κέντρου της πόλης στο κεντρικό Τέξας, ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. «Πρόκειται για την πιο αιματηρή σκηνή εγκλήματος, που έχω δει στα 34 μου χρόνια στην αστυνομία» είπε ο αστυνομικός Πάτρικ Σουόντον. Σύμφωνα με την αστυνομία, μέλη από πέντε διαφορετικές συμμορίες συγκεντρώθηκαν στο επίμαχο μπαρ, προκειμένου να συζητήσουν θέματα διαμοιρασμού ζωνών επιρροής και περιοχών στρατολόγησης μελών. Η διένεξη φέρεται να ξεκίνησε στην τουαλέτα με γροθιές, προτού τα μέλη των συμμοριών συμπλακούν αρχικά, με μαχαίρια και λίγο αργότερα, με όπλα. Οι νεκροί ανήκαν στις συμμορίες μοτοσικλετιστών των «Μπαντίντος» και των «Κοζάκων».

Εξω από το μπαρ βρίσκονταν τουλάχιστον 12 αστυνομικοί, καθώς οι αρχές γνώριζαν για τη συνάντηση στο μπαρ, το οποίο ανήκει σε αλυσίδα, διάσημη για τις προκλητικά ντυμένες σερβιτόρες. Κάποιοι από τους νεκρούς και τραυματίες δέχθηκαν πυρά αστυνομικών που προσπάθησαν να εμποδίσουν την επέκταση της μάχης στον εξωτερικό χώρο.

Η πόλη του Γουέικο είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα, με τη σφαγή στη φάρμα της αίρεσης των «Δαυϊδιανών», όπου 76 μέλη της αίρεσης και ο ηγέτης τους Ντέιβιντ Κορές είχαν βρει τον θάνατο, ύστερα από αιματηρή επιχείρηση των ομοσπονδιακών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή