Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Αναταραχή στη Μέση Ανατολή αν εκτελεστεί ο Μόρσι»

Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Αναταραχή στη Μέση Ανατολή αν εκτελεστεί ο Μόρσι»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή κριτική άσκησε το Σάββατο, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων,  ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου της Αιγύπτου να καταδικαστεί σε θανατική ποινή ο πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.

«Ενώ η Δύση καταργεί τις θανατικές ποινές, παρακολουθεί να εκτελούνται στην Αίγυτπο». δήλωσε ο Ερντογάν και πεόσθεσε: «Δεν κάνουν τίποτα για αυτό».

Ακόμη, εκπρόσωπος του κ. Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Μέση Ανατολή θα βυθιστεί στην αναταραχή, αν εκτελεσθούν στην Αίγυπτο οι θανατικές ποινές που επιβλήθηκαν στον πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και σε άλλα κορυφαία στελέχη των ισλαμιστών.

Ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα πως η Τουρκία θα εργαστεί με την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφορικά με τις καταδίκες και θα προβεί «σε όλα τα απαραίτητα βήματα». Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει τον Μόρσι και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή