Διαγωνισμός τραγουδιού η αιτία πυροβολισμού

Διαγωνισμός τραγουδιού η αιτία πυροβολισμού

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τραγωδία κατέληξε ένας τηλεοπτικός διαγωνισμός τραγουδιού στη γειτονική Τουρκία, καθώς μία εκ των παικτριών τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι, προερχόμενη, κατά πάσα πιθανότητα, από τον σύντροφό της, ο οποίος συνελήφθη χθες.

Η 19χρονη Μουτλού Καγιά βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού της, στην πόλη Εργκάνι, όταν δέχθηκε έναν πυροβολισμό στο κεφάλι. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι επόμενες ημέρες είναι ζωτικής σημασίας, καθώς οι ιατροί θα αποφασίσουν κατά πόσον είναι δυνατόν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η Μουτλού Καγιά είχε «δασκάλα» στην εκπομπή τη διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια, Σιμπέλ Καν, ενώ όπως ανέφερε στις αρχές της εβδομάδας δημοσίευμα της εφημερίδας Posta, η νεαρή γυναίκα δεχόταν απειλές από την ίδια της την οικογένεια επειδή είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συμμετάσχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Ο Βεϊσί Ε., ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονική απόπειρα, αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτουν οι αρχές, αλλά παραδέχεται ότι αντιδρούσε για τη συμμετοχή της Μουτλού Καγιά στην εκπομπή.

Στη νοτιοανατολική Τουρκία, μια περιοχή που κατοικείται κατά κύριο λόγο από Κούρδους, επικρατούν ακόμα και σήμερα εξαιρετικά συντηρητικές παραδόσεις. Η συμμετοχή μιας γυναίκας σε τηλεοπτικό διαγωνισμό αντιμετωπίζεται εχθρικά από τις οικογένειες, που απαιτούν από τις θυγατέρες τους να ακολουθούν τις παραδόσεις. Η βία εναντίον των γυναικών στην Τουρκία παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια και πλέον αποτελεί ευρεία κοινωνική μάστιγα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή