Αγρια δολοφονία Ελληνοαμερικανών

Αγρια δολοφονία Ελληνοαμερικανών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Σάββας και η Εϊμι Σαββοπούλου βρίσκονταν στην κορωνίδα της καλής κοινωνίας της πόλης. Οι γείτονές τους, μάλιστα, χαρακτηρίζουν το εύπορο ζεύγος ως «εξαιρετικούς» ανθρώπους, με φιλανθρωπική δραστηριότητα. Ποιος, λοιπόν, θέλησε να τους βγάλει από τη μέση;

Το ζευγάρι, ο δεκάχρονος γιος τους και μια οικιακή βοηθός, η Βεραλίσια Φιγκερόα, βρέθηκαν δολοφονημένοι μέσα στην έπαυλή τους στο Γούντλεϊ Παρκ, στην οποία οι δράστες είχαν βάλει φωτιά. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τρία εκ των θυμάτων έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, τα οποία είχαν γίνει πριν από την πυρκαγιά. Πηγές του NBC ανέφεραν ότι οι δράστες είχαν δέσει και βασανίσει την οικογένεια επί τουλάχιστον μία ημέρα πριν παραδοθεί το σπίτι στις φλόγες. Ακόμα και η οικογενειακή μπλε Πόρσε βρέθηκε πυρπολημένη στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Χριστόφορου.

Το μυστήριο σχετικά με το τι συνέβη πυκνώνει, καθώς έγινε γνωστό ότι την Τετάρτη το βράδυ ο επιχειρηματίας απέστειλε ηχητικό μήνυμα στη δεύτερη οικιακή βοηθό της οικογένειας, υπενθυμίζοντάς της να μην έρθει διότι η σύζυγός του ήταν άρρωστη. «Το ήξερα ότι κάτι πολύ ύποπτο συνέβαινε, διότι ακουγόταν πολύ στρεσαρισμένος», λέει η Νελίτζα Γκουτιέρες.

Εως τώρα, η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει το κίνητρο του ειδεχθούς εγκλήματος, αλλά αξιωματικοί που έχουν σχέση με την έρευνα ανέφεραν ότι οι δράστες πρέπει να γνώριζαν τις συνήθειες της οικογένειας, όπως εξάλλου και το σύστημα ασφαλείας της έπαυλης, αφού δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Οι γείτονες υποστηρίζουν πως η οικογένεια διέθετε μια αξιόλογη καλλιτεχνική συλλογή, ενώ πηγές λένε ότι λείπουν και χρήματα από το σπίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή