Βρετανία: Αποζημίωση-ρεκόρ από τον όμιλο Mirror σε οκτώ διασημότητες

Βρετανία: Αποζημίωση-ρεκόρ από τον όμιλο Mirror σε οκτώ διασημότητες

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βρετανικός δημοσιογραφικός όμιλος Mirror καταδικάσθηκε σήμερα να καταβάλει πάνω από ένα εκατομμύριο στερλίνες ως αποζημίωση σε οκτώ διασημότητες, τα τηλέφωνα των οποίων υποκλάπηκαν από τις ταμπλόιντ του ομίλου. Ο πρώην ποδοσφαιριστής Πολ Γκασκόιν θα λάβει 188.250 λίρες Αγγλίας (262.800 ευρώ) και η ηθοποιός Σάντι Φροστ, η πρώην σύζυγος του ηθοποιού Τζουντ Λο 260.250 λίρες, σύμφωνα με την απόφαση δικαστηρίου του Λονδίνου. Συνολικά οι εφημερίδες του ομίλου Mirror (MGN) θα πρέπει να καταβάλουν περίπου 1,2 εκατ. λίρες, ένα ποσό που οι δικηγόροι των θυμάτων χαρακτήρισαν «άνευ προηγουμένου».

Ο όμιλος, ο οποίος αποδέχθηκε κατ' αρχήν ότι πρέπει να αποζημιώσει τα οκτώ θύματα, διευκρίνισε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση για να αμφισβητήσει το ύψος των αποζημιώσεων.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα προβλέψει ένα κονδύλι άλλων 4 εκατ. στερλινών, συνολικά δηλαδή 16 εκατ. στερλινών, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα από ενδεχόμενες νέες καταδίκες για προσβολή της ιδιωτικής ζωής. Ένας από τους δικηγόρους των θυμάτων, ο Τζέιμς Χιθ, υπογράμμισε ότι ήδη «συντονίζει έναν μεγάλο αριθμό επιπλέον προσφυγών εναντίον του ομίλου MGN».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή