Συρία: Το ΙΚ σκότωσε 17 ανθρώπους στην Παλμύρα

Συρία: Το ΙΚ σκότωσε 17 ανθρώπους στην Παλμύρα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν τουλάχιστον 17 ανθρώπους, ανάμεσα τους και μέλη των συριακών δυνάμεων ασφαλείας και φιλοκυβερνητικούς πολίτες στην πόλη της Παλμύρας που κατέλαβαν αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως μερικά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν, καθώς και ότι το ΙΚ σκότωσε συνολικά 49 ανθρώπους σε περιοχές κοντά στην Παλμύρα κατά την προώθηση του προς την αρχαία πόλη.

Σύρος ακτιβιστής ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το Ισλαμικό Κράτος διέταξε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Το ΙΚ εμποδίζει τους κατοίκους να βγουν από τα σπίτια τους τα οποία "χτενίζουν" κυριολεκτικά για να βρουν πιστούς στο καθεστώς», δήλωσε ο ακτιβιστής και πρόσθεσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με ανθρώπους από την Παλμύρα τού είπαν ότι ήθελαν να εγκαταλείψουν την πόλη, ωστόσο δεν το έκαναν επειδή ένιωθαν φόβο μετά τις εκτελέσεις. 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τουλάχιστον 460 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη μάχη της Παλμύρας που άρχισε στις 13 Μαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή