Ιταλία: Βαρύτερες ποινές για το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά

Ιταλία: Βαρύτερες ποινές για το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται οι ποινές για τα αδικήματα που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά στην Ιταλία, με νέο νόμο τον οποίο ενέκρινε οριστικά το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Για όσους πολίτες μετέχουν σε μαφιόζικη οργάνωση με τρία μέλη και πάνω η προβλεπόμενη ανώτατη ποινή θα φθάνει στο εξής τα 15 χρόνια κάθειρξης. Μέχρι σήμερα η ανώτατη ποινή ήταν 12 χρόνια. Για τους επικεφαλής μαφιόζικων οργανώσεων το ανώτατο όριο της ποινής κάθειρξης αυξάνεται στα 18 χρόνια, από τα 14 που ήταν ως τώρα.

Με τον νέο αυτό νόμο θα θεωρείται και πάλι ποινικό αδίκημα η δημοσίευση ψευδούς εταιρικού ισολογισμου και θα τιμωρείται με φυλάκιση από 1 έως και 5 χρόνια σε περιπτώσεις εταιριών που δεν έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, και από 3 έως και 8 χρόνια για τις εισηγμένες εταιρίες.

Παράλληλα η δημόσια Εθνική Αρχή κατά της Διαφθοράς θα πρέπει να ενημερώνεται από τους εισαγγελείς σε περίπτωση διεξαγωγής ερευνών που αφορούν αδικήματα σε βάρος της δημόσιας διοίκησης.

Τα μέτρα κατά της διαφθοράς στελεχών και υπαλλήλων του δημοσίου θα καταστούν επίσης αυστηρότερα: για να μπορούν να πετυχαίνουν δικαστικό συμβιβασμό με μειωμένη ποινή, οι κατηγορούμενοι θα πρέπει πρώτα να έχουν επιστρέψει στο ακέραιο όλα τα ποσά που συνδέονται με δωροδοκίες χρηματισμούς και υπεξαιρέσεις.

«Εγκρίναμε αυτόν τον νέο νόμο, αλλάζουμε την χώρα, όποιο και αν είναι το κόστος», σχολίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός στο Twitter.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή