Reuters: Μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία προτείνει η Ε.Ε.

Reuters: Μετεγκατάσταση 40.000 προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία προτείνει η Ε.Ε.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την μετεγκατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες περίπου 40.000 ανθρώπων που έφτασαν με πλοιάρια στην Ιταλία και την Ελλάδα αναζητώντας άσυλο, θα προτείνει η Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως υποστηρίζει το Reuters.

Η πρόταση, την οποία αποκάλυψε στο πρακτορείο πηγή της Ε.Ε., αποτελεί συνέχεια του σχεδίου που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα οι Βρυξέλλες για την υποδοχή 20.000 προσφύγων που σήμερα ζουν σε χώρες εκτός της Ένωσης.

Όπως αναφέρεται, η Κομισιόν σχεδιάζει επίσης ένα σύστημα «ποσοστώσεων» για την κατανομή των προσφύγων ανάλογα με το μέγεθος και την οικονομική κατάσταση κάθε χώρας.

Τα μέτρα αναμένεται να οριστικοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη αλλά για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να στηριχθούν από τις χώρες εκείνες που θα αναλάβουν να υποδεχτούν κάποιους από τους μετανάστες.

Η Κομισιόν δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τον αριθμό των ανθρώπων που προτείνει να μετεγκατασταθούν. Ο αριθμός των 40.000 θα μπορούσε να προταθεί ώστε να διασφαλιστεί η αποδοχή της πρότασης καθώς ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, αρχικά απέρριψαν την ιδέα να ανοίξουν τις πύλες τους στους μετανάστες.

Ο όρος «ποσόστωση» εξάλλου θεωρείται από ορισμένες οργανώσεις που τάσσονται κατά των μεταναστών ως ένδειξη ότι η φιλοξενία προσφύγων επιβάλλεται στη Γαλλία από το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι καταγράφηκαν 600.000 αιτήματα για άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή