Τουρκία: Διαδήλωση ισλαμιστών για τον Μόρσι με τραυματισμούς και συλλήψεις

Τουρκία: Διαδήλωση ισλαμιστών για τον Μόρσι με τραυματισμούς και συλλήψεις

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον τραυματισμό έντεκα αστυνομικών οδήγησαν οι συγκρούσεις με τους ισλαμιστές που διαμαρτύρονταν την καταδίκη σε θάνατο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί την Παρασκευή, μετά την προσευχή, έξω από ένα τζαμί στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ και φώναζαν "Αλλάχ Ακμπάρ" ("Ο Θεός είναι μεγάλος"), ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και νερό υπό πίεση, όταν οι διαδηλωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης Ντιγιάρμπακιρ.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ήταν μέλη της κουρδικής ισλαμιστικής ομάδας Huda-Par αλλά και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, απάντησαν εκτοξεύοντας πέτρες στους αστυνομικούς.

Από το γραφείο του κυβερνήτη του Ντιγιάρμπακιρ έγινε γνωστό σήμερα ότι τουλάχιστον 11 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις από τις οποίες προκλήθηκαν "σημαντικές ζημιές στην πόλη". Είκοσι διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή