Τυνησία: Επτά στρατιώτες νεκροί από ένοπλη επίθεση συναδέλφου τους

Τυνησία: Επτά στρατιώτες νεκροί από ένοπλη επίθεση συναδέλφου τους

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Τυνήσιος δεκανέας σκότωσε σήμερα επτά στρατιωτικούς πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά συναδέλφων του σε στρατόπεδο της Τύνιδας, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας, το οποίο διευκρίνισε ότι προσφάτως είχε απαγορευτεί στον δράστη να φέρει όπλο λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

«Η ανταλλαγή πυρών προκάλεσε τον θάνατο επτά στρατιωτικών και του δράστη. Άλλοι δέκα στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τυνησίας Μπελχάσεν Ουεσλάτι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Επιτέθηκε σε έναν συνάδελφό του με μαχαίρι, του πήρε το όπλο και κατόπιν άνοιξε πυρ εναντίον των συντρόφων του», δήλωσε ο Ουεσλάτι.

Ο δεκανέας αντιμετώπιζε “ικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα και για τον λόγο αυτό του είχε απαγορευθεί να φέρει όπλα και είχε μετατεθεί σε μια μη νευραλγικής σημασίας θέση, εξήγησε ακόμη ο Ουεσλάτι, κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση τζιχαντιστών. «Το συμβάν που έλαβε χώρα στο στρατόπεδο Μπουσούσα δεν σχετίζεται με κάποια τρομοκρατική επιχείρηση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμεντ Αλι Αρούι.

Πάντως, ο Ουεσλάτι εμφανίστηκε λιγότερο κατηγορηματικός υποστηρίζοντας πως «οι έρευνες θα δείξουν εάν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια ή όχι».

Το περιστατικό σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση από το κοινοβούλιο και το εθνικό μουσείο Μπαρντό όπου ένοπλοι τζιχαντιστές σκότωσαν τον Μάρτιο 21 τουρίστες και έναν αστυνομικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή