Forbes: Παραμένει η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη η Αγκελα Μέρκελ

Forbes: Παραμένει η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη η Αγκελα Μέρκελ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη παραμένει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μπροστά από την Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στη μάχη για τον Λευκό Οίκο, και τη φιλάνθρωπο Μελίντα Γκέιτς, σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού Forbes που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) Τζάνετ Γέλεν βρίσκεται στην τέταρτη θέση και ακολουθεί η Μέρι Μπάρα, διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors.

Η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) βρίσκεται στην έκτη θέση και η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ είναι έβδομη στην κατάταξη.

H Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έχει καταλάβει την 10η θέση, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ τη 16η θέση, η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ την 27η θέση.

Η Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, κατατάσσεται 36η, η πρωθυπουργός της Πολωνίας Εύα Κόπατς είναι 40ή.

Είναι η δέκατη φορά που η Άγγελα Μέρκελ κατατάσσεται πρώτη στον κατάλογο τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Δέκα εννέα γυναίκες εισήλθαν για πρώτη φορά στον κατάλογο, μεταξύ των οποίων και η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, η οποία στα 25 της χρόνια είναι επίσης η νεαρότερη γυναίκα της κατάταξης. Φέτος, το 59% των ατόμων που περιλαμβάνονται στη λίστα του Forbes είναι Αμερικανίδες, 18 γυναίκες προέρχονται από χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού, 12 από χώρες της Ευρώπης. Υπάρχουν επίσης τέσσερις γυναίκες από τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και τρεις από την Αφρική.

Οι 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη εργάζονται στους τομείς της τεχνολογίας, της πολιτικής, των δημοσίων σχέσεων, της οικονομίας, των μέσων ενημέρωσης, του κόσμου του θεάματος, σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ή έχουν περιουσία δισεκατομμυρίων.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται οκτώ αρχηγοί κρατών και 15 δισεκατομμυριούχες. Την 41η θέση του καταλόγου καταλαμβάνει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η ισχύς τους καθορίζεται από το Forbes σε σχέση με την περιουσία τους, τη δύναμή τους στα μέσα ενημέρωσης, τον αντίκτυπό τους και τις σφαίρες επιρροής τους.

Οι εκατό «ισχυρότερες» γυναίκες του πλανήτη για το 2014 διέθεταν 475 εκατομμύρια ακόλουθους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή