Ο Βρετανός ΥΠΕΞ σε ρόλο διαμεσολαβητή

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ σε ρόλο διαμεσολαβητή

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τροποποίηση των ιδρυτικών συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρότεινε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Φίλιπ Χάμοντ, ώστε να διευκολυνθεί η επαναδιαπραγμάτευση της θέσης της Βρετανίας στην Ενωση, ενώ προειδοποίησε ότι το Λονδίνο θα χρειαστεί μία θελκτική συμφωνία για να πείσει τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., κατά το σχετικό δημοψήφισμα που αναμένεται να διεκπεραιωθεί μέσα στο έτος 2017. «Εάν οι συνεργάτες μας δεν εκτελέσουν το πακέτο μεταρρυθμίσεων, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», σχολίασε ο Χάμοντ στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει ξεκινήσει τη διήμερη ευρωπαϊκή περιοδεία του, με στόχο να καλλιεργήσει ένα θετικό κλίμα. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Κάμερον ήταν η Χάγη, όπου συναντήθηκε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, ενώ αργότερα, την ίδια μέρα, συνομίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο Παρίσι. Σήμερα, αναμένεται να επισκεφθεί τη Βαρσοβία και το Βερολίνο.

Την ίδια στιγμή, ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Λορέν Φαμπιούς, σχολίασε ότι το Παρίσι θα ακούσει τον Κάμερον, επειδή επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. Ο Φαμπιούς τόνισε, ωστόσο, ότι η τακτική του Κάμερον είναι επικίνδυνη και ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν θα συμβάλει στη διάλυση της Ε.Ε.

Πάντως, στη Βρετανία οι υποστηρικτές της παραμονής της χώρας στην Ενωση έχουν αρχίσει ήδη να κινητοποιούνται για να προωθήσουν το «Ναι», αφού εκφράζουν την ανησυχία τους για τις συνέπειες ενός «Brexit».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή